فایل نتورک

شبکه ای از مقالات معتبر برای شما!

فایل نتورک

شبکه ای از مقالات معتبر برای شما!

حقوق مدیریت محیط زیست

دسته: فقه، حقوق، الهیات

فرمت فایل: doc

حجم فایل: 176 کیلوبایت

تعداد صفحات فایل: 45

  • حقوق محیط زیست
  • حقوق بشر
  • همکاری در فروش
  • خرید مقالات حقوقی
  • مقالات ترجمه شده
  • حقوق بین الملل
  • انجام پروژه و پایان نامه

مقاله کارشناسی ارشد رشته حقوق با عنوان حقوق مدیریت محیط زیست

مقدمه

از هنگام انعقاد اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال 1948 مواردی که به عنوان نقض حقوق اساسی بشر به رسمیت شناخته شده، توسعه چشمگیری پیدا کرده است. سه گروه سنتی جرایم علیه حقوق بشر در حقوق بینالملل عرفی کشتار جمعی، جرایم جنگی و جنایات علیه بشریت در روند توسعه خود بعضی دیگر از جرایم نظیر شکنجه، تجاوز جنسی گروهی و بیگاری کودکان را نیز دربرگرفته است. همچنین رابطه غیرقابل انکار حقوق محیط زیست با حقوق اساسی بشر بیش از گذشته مورد پذیرش واقع شده است. هرچند اعلامیه جهانی حقوق بشر صراحتاً به حقوق محیط زیست اشاره نمیکند معذلک امروزه حقوق محیط زیست که با حق حیات به عنوان مهمترین قاعده آمره که در فقد آن اعمال هر حق دیگری غیرممکن است، درهم آمیخته و به تدریج به رسمیت شناخته شده است.

علاوه بر این، آلودگی و تخریب طبیعت و اکوسیستمهای زمین که نه تنها حق زندگی بسیاری از نوع بشر بلکه زندگی سایر انواع موجودات را تهدید میکند، به راحتی قابل انکار نیست. روند رو به افزایش نابودی جنگلهای استوایی، بیابانی شدن سریع قسمتهای بزرگی از قاره افریقا و آسیا، کاهش لایه اوزون، آلودگی آبهای زیرزمینی و دیگر منابع محیط زیستی به کرات و به طور مستند گزارش شده است. حتی با این که جامعه جهانی هرچند با تاخیر، تدابیری برای ممنوعیت استفاده از گاز سی. اف. سی. و نقل و انتقال و فروش مواد شیمیایی خطرناک اتخاذ نموده است، لکن هنوز نحوه جبران خسارات عظیم وارده بر محیط زیست روشن نیست. برای نمونه در لایه بسیار حساس اوزون که زمین را در برابر اشعههای ماورای بنفش محافظت میکند، شکافی ایجاد شده که ترمیم آن از عهده بشر خارج است.

به همین نحو در حالی که استفاده از ماده سمی د. د. ت. در ایالات متحده از دهه 1970 ممنوع گردیده، مقادیر زیادی از این ماده هنوز در چرخه غذایی وجود دارد و صادرات مداوم آن به کشورهای کمتر توسعه یافته موجب تقویت مواد شیمیایی کشنده در چرخه غذایی شده است. این امر بویژه وقتی مصداق مییابد که میوهها و دیگر محصولات گیاهی که در معرض د. د. ت. و سایر مواد شیمیایی به وسیله شرکتهای امریکایی در خارج قرار گرفته، بعداً وارد ایالات متحده شده و در نتیجه یک «چرخه سمی» را ایجاد میکند.

کلمات کلیدی:

حقوق بشر

حقوق بین الملل

حقوق محیط زیست

بحران جهانی محیط زیست و حقوق محیط زیست

یکی از علل تاخیر حقوقدانان و دادگاهها در به رسمیت شناختن اهمیت حقوق محیط زیست به عنوان یک حق مهم بشری احتمالاً آن است که تخریب شدید محیط زیست از ناحیه منابع انسانی تقریباً جدید است. تا زمان انقلاب صنعتی فقط سیل، زلزله، آتشفشان، قحطی و طاعون تهدیداتی مستمر در سطح ملی محسوب میشدند و فعالیتهای بشر در وقوع و آثار این بلایای طبیعی نقش چندانی ایفا نمیکرد. در عهد قدیم حضرت نوح برای حفظ موجودات زمین از انقراض در اثر توفان، کشتی ساخت اما در عصر حاضر این عملکرد بشر است که سبب بروز بلایای محیط زیستی گشته است.

هنگام تدوین قانون اساسی ایالات متحده جدال شدیدی درباره موضوعات مهم حقوق بشر که در آن موقع مطرح بود، از جمله آزادی مذهب، آزادی بیان و آزادی اجتماعات، در جریان بود. چون اعتقاد بر آن بود که در زمان استعمار امریکا حقوق بشر به شدت مورد تهدید واقع شده، رعایت این حقوق صریحاً در قانون اساسی و لایحه حقوق امریکا مورد تاکید قرار گرفت. انقلاب صنعتی تازه در اواسط قرن هفدهم روبه پیشرفت گذارد و تصور میگردید که هوای پاک و آب تمیز کماکان به طور نامحدود در دسترس خواهد بود. مسلماً اگر در آن زمان آب و هوای بوستون و فیلادلفیا چون امروز شدیداً آلوده بود، شاید این مساله هم مورد توجه واضعان قانون اساسی قرار میگرفت. به هر حال، امریکاییها تا زمان تالیف کتاب تکاندهنده «بهار خاموش» به وسیله راشل کارسون در سال 1962 از خطرات موجود برای محیط زیست بیاطلاع بودند.

فهرست مطالب

مقدمه 2

بحران جهانی محیط زیست و حقوق محیط زیست 4

اقدامات ملی و منطقهای برای حفاظت از محیط زیست 10

حقوق بشر و محیط زیست 26

اقدامات ملی و منطقهای برای حفاظت از محیط زیست 41

  • حقوق بشر
  • مقالات ترجمه شده
  • حقوق محیط زیست
  • دانلود مقاله کارشناسی ارشد رشته حقوق با عنوان حقوق مدیریت محیط زیست
  • مقاله کارشناسی ارشد رشته حقوق با عنوان حقوق مدیریت محیط زیست
  • همکاری در فروش
  • خرید مقالات حقوقی
  • حقوق بین الملل
  • انجام پروژه و پایان نامه

ادامه مطلب ...

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد