دسته بندی: پرستاری
قالب فایل: پاورپونت
تعداداسلاید: 26 اسلاید
* علائم شروع زایمان عبارتند از:
درد ناحیه زیر شکم و یا کمر که به تدریج طول مدت درد بیشتر و فاصله بین آن کوتاه تر میشود.
بروز هر نوع ترشح خونی از واژن یا مهبل
آبریزش از مهبل یا واژن
* فرآیند زایمان معمولاً به سه مرحل تقسیم می شود:
مرحلۀ اول: از زمان شروع دردهای زایمانی تا باز شدن کامل دهانۀ رحم می باشد.
مرحلۀ دوم: از باز شدن کامل دهانۀ رحم تا خروج نوزاد می باشد.
مرحلۀ سوم: از خروج نوزاد تا خروج جفت می باشد.
* مرحله اول:
مرحله اول نیز سه قسمت دارد: دردهای ابتدایی، دردهای فعال، مرحلۀ انتقالی. تمامی مرحلۀ اول ممکن است 12- 14 ساعت برای شکم اولها و 5- 6 ساعت برای مادرانی که قبلاً هم زایمان کرده اند طول بکشد. نیروی انقباضات رحمی، دهانۀ رحم را باز می کند و میزان این باز شدن معمولاً با سانتیمتر بیان می شود که در معایتۀ داخلی که با یک یا دو انگشت صورت میگیرد، تعیین می شود. باز شدن کامل دهانۀ رحم 10 سانتی متر می باشد.
دردهای ابتدایی: از شروع انقباضات واقعی زایمانی تا هنگامی که دهانۀ رحم 4 سانتی متر باز شده باشد می باشد.
دهانۀ رحم علاوه بر باز شدن، نازک هم شده است. این قسمت معمولاً از همۀ مراحل قابل تحمل تر می باشد. و از آنجایی که این قسمت از مرحلۀ اول حدود 6 ساعت طول میکشد، بسیاری از خانم ها ترجیح می دهند این مرحله را در منزل به سر ببرند. باز شدن دهانۀ رحم در این مرحله بسیار کندتر از مرحلۀ بعدی است. برای مثال برای عبور 2 سانتی متر به 4 سانتی متر زمان بسیار بیشتری می برد تا این که از 6 سانتی متر به 8 سانتی متر بروید، هر چند که در هر دو، 2 سانتی متر پیشرفت کرده اید.
درد های فعال: از زمانیست که دهانۀ رحم 4 سانتی متر باز شده تا هنگامی که به 7 سانتی متر برسد. وقتی که دهانۀ رحم 6 سانتی متر باز شد، انقباضات بسیار قوی تر گردیده اند و دفعات آنها نیز بتدریج افزایش می یابند و زمان بیشتری به طول می انجامند. برای مثال هر دو دقیقه یک انقباض 60 ثانیه ای ممکن است رخ دهد. در این مرحله احتمالا ًاحساس گرمی می کنید، دهانتان خشک می شود، کمی خسته می شوید و کمرتان نیز درد می گیرد. بهتر است مرتب تغییر وضعیت بدهید ولی به پشت نخوابید. مرتب ادرار کنید (ساعتی یکبار) و در صورت امکان حولۀ گرمی به کمرتان بگذارید. صورتتان را بشویید (برای رفع احساس گرما) و نفسهای عمیق بکشید.